Laat je keuken lekker ruiken

Yoghurt Appel Muffins in minder dan 30 minuten

Vind jij muffins ook zo droog soms? Dat zijn deze zeker niet! In minder dan een half uur heb jij deze heerlijke bollen op tafel staan. Warm het allerlekkerst!

Voor Pasen ging ik inkopen doen bij de Jumbo. Daar kom ik eigenlijk nooit. Automatisch pakte ik een pak sojayoghurt. Naturel stond erop. Ik ging er vanuit dat naturel ook ongezoet betekende maar niets is minder waar. Heb je weleens gezoete sojayoghurt geproefd? Zo niet, houden zo. Ik vind het niet te eten haha. Maar voor muffins is het de perfecte basis.

Wat heb je nodig?

✔ 1,5 cup volkoren meel

✔ 2 theelepels bakpoeder

✔ kaneel naar smaak

✔ 1/4 cup agave siroop

✔ 3/4 kop sojayoghurt naturel

✔ 3/4 cup appelmoes (ik gebruikte biologische zonder toegevoegde suikers)

✔ 1/3 cup sojamelk

✔ 1 appel in (in kleine stukjes gesneden)

✔ hand rozijnen (even laten wellen in warm water)

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ℃

Doe de droge ingrediënten in een mengkom en meng door elkaar

Doe de natte ingrediënten in een kom en meng door elkaar

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer goed door tot een consistent beslag

Voeg de stukjes appel en rozijnen toe aan het beslag

Doe het beslag in een ingevet bakblik met muffinvormpjes

Bak 17-20 minuten tot de bovenkant goudbruin is

Laat de muffins niet te lang in de oven zitten, zacht zijn ze het lekkerst

Haal de muffins uit de oven, geniet van de geur en laat ze even afkoelen

Nieuwsgierig naar meer?

Wil je meer veganistische recepten uitproberen en tegelijkertijd ook alle informatie over plantaardig eten op je bordje krijgen?