Simpele recepten voor na de kerst

Geen zin om lang in de keuken te staan maar wel heel veel behoefte aan een goed ontbijt en wat extra vitaminen na al het volproppen van de afgelopen dagen?

Hier 3 super simpele recepten om bij te komen.

Brak Ontbijt: Scrambled 'Eggs'

Wij aten vroeger altijd een gebakken of gekookt eitje tijdens ons after-kerstontbijt. Lekker met afbakbroodjes en een glaasje sinaasappelsap.
Ik heb inmiddels een alternatief. Met deze scrambled tofu mis je je eitje niet meer. Het is gezonder en je krijgt ook meteen wat extra groenten binnen.

Wat heb je nodig (2 personen):
1 el olijfolie
1 blok biologische tofu (uitgelekt)
2 knoflookteentje
1 kleine rode ui
Hand cherrytomaatjes
1/3 courgette
Hand champignons
2 tl thijm
1 tl kerrie
snufje zout
1 el sojasaus


Aan de slag

Doe de tofu in een kom en kneed los met je handen. De structuur moet lijken op roerei. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook en bak de champignons en courgette kort. Doe daarna de tofu erbij en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaatjes, kruiden en sojasasu toe en bak nog even door. Serveer op een volkoren (afbak)broodje. Eetsmakelijk!

Indicatie: gemiddelde tijdsduur & makkelijk

Leuk om te weten
Wil je een echte eismaak? Voeg dan zwart zout toe. Zwart zout (ook wel Kala Namak) genoemd heeft een hoog zwavelgehalte en heeft daardoor de geur en smaak van eieren.

Lunch: Veggie Sandwich

Wat heb je nodig

2 volkoren boterhammen
Reepjes avocado
Plakjes komkommer
Plakjes tomaat
Ringetjes rode ui
Peper
Zout

Balsamico crème


Aan de slag

Dit recept is echt te makkelijk maar zó lekker. Beleg twee volkoren broodjes met reepjes avocado, komkommer, tomaat, rode ui en sla, peper, zout en balsamico crème en je bent klaar. Als je een broodrooster hebt is het lekker om je brood nog even op te warmen en te roosteren met dit miezerige weer.

Indicatie: snel & makkelijk

Leuk om te weten
Als je 's ochtends en smiddags ook wat groenten toevoegt aan je maaltijd kom je veel sneller aan je dagelijkse hoeveelheid groenten. Slechts 16% van de Nederlanders haalt de 200 gram! Dus ga daar even wat aan doen vandaag. Deze sandwich helpt je hierbij. Recept gekregen van Tryntsje Pieters.

Avondeten: Complete Couscoussalade

Wat heb je nodig
75 gram volkoren couscous
125 gram broccoli
125 edamame bonen (sojabonen)
1/2 rode ui
1/4 avocado
100 gram kikkererwten
50 gram spinazie
1 takje munt
1/4 el olijfolie
snufje peper

Aan de slag
Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Kook de broccoli kort in een klein laagje water zodat de bite erin blijft. Giet af en koel met koud water. Doe alle ingrediënten bij elkaar. Breng eventueel op smaak met peper, zout en andere kruiden.

Tip

Houdt de avocado apart en maak een dubbele portie. Couscous salade kun je makkelijk een paar dagen goed houden in de koelkast. Zo heb je meteen een lunch voor morgen. Scheelt weer!

Indicatie: gemiddelde tijdsduur & makkelijk

Leuk om te weten
Het Voedingscentrum geeft aan dat we meer plantaardige eiwitten moeten eten, niet alleen voor het milieu maar ook voor onze gezondheid.

Geef jezelf een nieuwjaarscadeau

Dat veganistich eten beter is voor het milieu, je gezondheid en de dieren dat weten we nu wel.
Maar om daadwerkelijk de stap te zetten naar een veganistisch eetpatroon is lastig.

Merk jij ook dat je nog niet van je gewoontes kan afstappen en steeds excuses blijft verzinnen voor dat ene lekkere broodje kaas?

Stop dan met het jezelf zo moeilijk maken.

Ik kan je in 7 dagen de basics leren voor een plantaardige leefstijl, zonder dat alles zelf uit moet zoeken.

Je hoeft alleen even op onderstaande knop te klikken om te zien hoe ik dat ga doen.

Tijd om jezelf een cadeautje te geven!



Bordenvol liefs
Anouk