Ik wil best gezonder eten, maar wáár begin ik?

Ben jij nieuwsgierig naar plantaardig (veganistisch) eten maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ben je bang dat je niet genoeg voedingsstoffen binnen gaat krijgen en heb je geen idee hoe je aan je eiwitten moet komen? Vraag je jezelf ook wel eens af 'hoe kan ik in zonder kaas?' of 'moet ik nu mijn cappuccino laten staan?'.

Hele logische vragen allemaal. Vragen die ik mijzelf ook heb gesteld. Na veel onderzoek, boeken, artikelen, documentaires, gesprekken én ervaring verder kan ik je alle antwoorden geven. Dat scheelt jou maanden aan uitzoekwerk.

Vegan voor Beginners

Tijdens deze 7-daagse-online-cursus krijg je handvatten om op een gezonde manier plantaardig te eten. Vegan voor Beginners is een super laagdrempelige manier om veganisme een week uit te proberen. Zonder dat je daar al je eetspraken voor hoeft af te zeggen. In deze cursus ga ik namelijk ook in op de vraag "hoe ga ik om met sociale situaties?".

Vegan voor beginners zit vol recepten, kennis en tips die je nodig gaat hebben om de plantaardige keuken te leren kennen én er vol van te genieten.

Wat je leert

Wat zegt de wetenschap over plantaardig eten ✓

Wat je moet weten over eiwitten, vetten en koolhydraten ✓

Waarom iedereen kans heeft op B12 tekort, en hoe je dit voorkomt ✓

Etentje met vrienden en familie: what to do? ✓

Help: welke melk doe je in je koffie en kun je zonder kaas? ✓

Hoe bouw je een gezonde maaltijd

15+ haalbare en varierende recepten ✓

Hoe het werkt

Aan het begin van de cursus krijg je van mij een weekmenu met bijbehorende receptenlijst. Het menu is zo samen gesteld dat jij deze week alle voedingsstoffen binnen krijgt die je nodig hebt. Zo kan jij zonder zorgen kennis maken met de veganistische keuken.

Elke ochtend krijg jij van mij een mail met informatie en af en toe een filmpje waarin ik uitleg geef over een bepaald onderwerp. Ik streef naar korte en bondige informatie, maar wel volledig.

Je kunt zelf beslissen op welk moment het voor jou uitkomt om met de cursus bezig te gaan. Zo is het makkelijk te combineren naast je werk- en privéleven.

Zodra je je aanmeld kan je zelf aangeven op welke dat je wilt beginnen met de cursus. De dag ervoor stuur ik je dan de boodschappenlijst en weekmenu door. Dan kan je vast inkopen doen en de week goed beginnen.

Geschikt voor jou als

  • Je meer wilt leren over veganistische voeding, maar het wel makkelijk en laagdrempelig wilt houden
  • Je iemand kent die plantaardig eet en wilt begrijpen waarom hij/zij daar altijd zo enthousiast over is
  • Je op zoek bent naar nieuwe recepten en inspiratie in je keuken

Niet geschikt voor jou als

  • Je al langere tijd plantaardig eet. Wellicht is de cursus Vegan voor Gevorderden wel wat voor jou.
  • Als je klimaatverandering en dierenleed niet belangrijk vind
  • Als je niet open staat voor vaker veganistisch eten

De cursus kost eenmalig €47

Inclusief:
- Weekmenu: recepten voor ontbijt, lunch en avondeten
- Boodschappenlijst
- Elke dag een mail met informatie en filmpjes
- Persoonlijk (telefonisch) gesprek met Anouk

Wat anderen zeggen over Vegan voor Beginners


Meld je nu aan en kies je eigen startdatum

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken heb ik ervoor gekozen om jou de regie te geven over je eigen startdatum. Zo kan je zelf bepalen welk moment jou het beste uit komt om te starten. Ik raad je aan om te starte op een vrije dag of middag, dan kan je al je boodschappen in een keer in huis halen.