Hoe het voor mij begon

Als 5 jarig meisje wilde ik geen vlees meer eten. Ik vond het zielig voor de dieren. Gelukkig had ik open-minded ouders die mijn keuze respecteerden. De 15 jaar die volgde ben ik overtuigd vegetariër geweest. Tijdens mijn reizen kwamen er echter mensen op mijn pad die mij meer leerden over een veganistische levensstijl. Interessant vond ik, maar ook wel een beetje extreem.

Tot ik me er verder in ging verdiepen. Er ging echt een wereld voor mij open. Een hele mooie. Plantaardig eten is niet alleen ont-zet-tend lekker, het voelt ook nog eens heel erg goed.

In het afgelopen jaar heb ik me volledig gestort in het veganisme. Met mijn universitaire achtergrond wilde ik alles weten. Ik baseer mijn kennis op wetenschap en onderzoek. Inmiddels heb ik zoveel kennis opgedaan, dat ik die wil delen.

Hoe ik ervoor kan zorgen dat jij je lekker voelt, en blijft voelen

Hoewel veel mensen dat denken, is een plantaardig voedingspatroon geen dieet. Diëten hebben namelijk één ding gemeen: je kunt het maar voor korte tijd volhouden. En dat heeft een reden. Diëten zijn namelijk nooit volwaardig. Er wordt altijd een essentieel onderdeel van je voeding geschrapt.

Er wordt bijvoorbeeld aangeraden om heel veel vlees en zo min mogelijk koolhydraten te eten. Of zo min mogelijk calorieën of vetten.
Vaak werken diëten om in korte tijd af te vallen. Maar langdurig diëten zorgt voor tekorten en energieverlies. Niet iets waar je je op lange termijn gezond door gaat voelen dus.

Wat helpt dan wèl? Een gevarieerd en volwaardig voedingspatroon. En ja, dat kan echt zonder vlees, vis en zuivel. Sterker nog, in steeds meer onderzoeken komt naar voren dat veganisten minder kans hebben op hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en diabetes type 2.

Het is echter wel belangrijk om te weten hoe een gevarieerd en volwaardig voedingspatroon eruit ziet. Daar kan ik je bij helpen.

Coaching op Maat

Ik geloof niet in hokjes en wil graag kijken wat bij jou past en wat jij nodig hebt. De één heeft genoeg aan een paar praktische tips en recepten, de ander wil meer de diepte in.

Zullen we een keer videobellen om te kijken of er een klik is? Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend.

Kosten: 1e gesprek gratis
Kosten: 2e gesprek €35

Woon je in de buurt van Groningen? Dan ben je van harte welkom in mijn kantoor aan het Gedempte Zuiderdiep. Ik heb heerlijke (vegan) koffie!

Veganouk Groene Smoothiebowl
Veganouk Vegan Sushi Bowl

Coaching door Anouk
is iets voor jou als

  • Je weet dat je anders wilt eten, maar niet goed weet waar je moet beginnen
  • Je geen tijd en zin hebt om alles omtrent gezonde voeding zelf uit te zoeken
  • Je weinig mensen in je omgeving hebt die jouw eetpatroon snappen
  • Je gezondheidsklachten hebt zoals vermoeidheid, buikpijn of overgewicht
  • Je persoonlijke tips wilt die perfect aansluiten bij jouw vragen
  • Je een coach wilt met ervaring in gedragsverandering en psychologie

Coaching door Anouk is niks voor jou als

  • Je niet open staat voor de veganistische keuken
  • Je de cursus "Vegan voor Beginners" genoeg 'stok achter de deur' vindt

Manouk ging je voor

"Anouk heeft mij op een super eenvoudige en inspirerende wijze laten inzien dat ik mijn dag veel leuker en voedzamer kan beginnen dan met mijn oude vertrouwde zuivelontbijt. In drie weken tijd merk ik al zoveel verschil: ik heb geen zwaar en opgeblazen gevoel meer na mijn ontbijt, ik ben minder prikkelbaar en ik stap elke dag met veel meer energie mijn fietsje op, heerlijk! Als je geïnteresseerd bent in een veganistische levensstijl maar je vindt het net als ik lastig om hier in je drukke leven helemaal in te duiken, is de fijne, persoonlijke begeleiding van Anouk echt een cadeautje!"